Információ

Kongresszus

Az otthonápolási szakma sikereket ért el, a semmiből nőtt ki az elmúlt 6-8 évben, stabilizálni tudta szolgáltatásait, el tudta azt fogadtatni a \nkörnyezettel, és képes továbbfejlődni, várja és keresi az újabb kihívásokat.

A négy napos rendezvény előprogramjaként az EM Csoport Kht. \"Minőségmenedzsment az otthonápolásban\" címmel \ntovábbképzést szervezett, mely jelzi az otthonápolási szolgáltatók \nirányultságát a minőségügy felé. Emiatt is köszönthette a plenáris \nülésen dr. Falus Ferenc a MOHE elnöke az első hazai tanúsított \notthonápolási szolgáltató, a Morpheus Házi Szakápolási Szolgálat \nképviselőjét.

Másik előprogramként a Soros Alapítvány által az \nelmúlt öt évben támogatott otthonápolási szolgálatok közül mutatkoztak be néhányan.
A Soros Alapítvány jelentős segítséget nyújtott az ellátási forma hazai meghonosításában, a kezdő lépések megtételében.

A\n plenáris ülés a Katona József Színházban volt, a résztvevőket \nelőadásával köszöntötte dr. Pusztai Erzsébet az Egészségügyi \nMinisztérium politikai államtitkára, a rendezvény fővédnöke, valamint \nvédnökei Donkáné Verebes Éva OEP finanszírozási főosztályvezetője, Baukó\n Mária az Ápolásszakmai Kollégium elnöke, Vízvári László az ETI őigazgatója, valamint dr. Horváth Zsolt a Miniszterelnöki Hivatal \nállamtitkára és dr. Zombor Gábor a vendéglátó város megyei kórházának \nfőigazgatója.

A kongresszus további két munkanapján két szekcióban\n zajlottak az előadások, melyek a szűk szakmai előadásokon túl \nszervezési, működtetési kérdésekkel is foglalkoztak. A zárónapon a MOHE \nvendégeként a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége önálló szekciót \ntartott, bemutatva az otthonápolás továbbfejlődésének egyik lehetséges \nútját.

A Kongresszus 450 regisztrált résztvevője a szakmai \nismeretek kicserélésén túl kellemes szabadidős programokon vehetett \nrészt: színházi előadás, \"Tanya parti\", városnézés, múzeumlátogatás.

Kapcsolat

Kapcsolat

Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány (Kecskemét, Nyíri út 38. Adószám: 18346699-2-03)

Lépjen kapcsolatba velünk!

Fotóink